Millaista on lasten liikunta päiväkodissa

post thumb
Lasten Liikunta
by Sini/ on 13 Apr 2022

Millaista on lasten liikunta päiväkodissa

Liikunta on keskeinen osa kaikenikäisten ihmisten hyvinvointia. Etenkin nuorimmille meistä se on tärkeää, sillä liikkuminen kehittää motorisia taitoja ja vahvistaa kehoa. Tutkimusten mukaan alle kouluikäisten lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Koska liikunnan tulisi olla mukana päivittäisessä arjessa, on liikkumisen riemu tuotava sinne, missä lapset ovat. Lasten liikunta päiväkodissa on erinomainen tapa varmistaa, että päivittäinen liikuntatavoite saavutetaan.

Lasten liikunta päiväkodissa tarvitsee joskus tukea

Kuten tapana on sanoa, leikki on lapsen työtä. Ulkoiluhetket, joissa lapset saavat liikkua ulkona, ovat ehdottoman tärkeä osa päiväkotien arkea. Jos päiväkoti pihoineen tarjoaa mielekkäitä virikkeitä liikkumiseen, voidaan päivän aikana jo huomaamattakin saavuttaa aimo siivu päivittäisestä suosituksesta. Esimerkiksi fyysistä ponnistelua vaativat kiipeilytelineet ovat erinomaisia välineitä liikkumiseen.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että lasten liikunta jää liian vähäiseksi. Varsinkin, jos kotona ei ole tarpeeksi tietoa liikkumisen merkityksestä, eivät päiväkodin ulkoiluhetket välttämättä vielä riitä. On myös mahdollista, että lapsi ei jostakin syystä vain viihdy päiväkodin aktiviteeteissa. Tällaisissa tapauksissa on aina hyvä idea etsiä tapoja tukea liikkumista.

Ohjattu liikunta avuksi

Ohjattu liikunta joko päiväkodin tai vanhempien hankkimana on erinomainen tapa tukea lapsen liikkumista. Asiantuntijoiden suunnittelemilla liikuntahetkillä voidaan varmistaa, että lapsi saa suositusten mukaista monipuolista liikuntaa, johon kuuluu niin rauhallisempia kuin fyysisesti rasittavampiakin suorituksia. Ohjattuun liikuntaan voi myös kuulua leikkimielisiä testejä, joilla kartoitetaan lapsen fyysistä kuntoa.