Ravitsemussuositukset lapsille

Lasten ravitsemussuositukset

Ravitsemussuositukset lapsille edistävät terveyttä

Lasten ravitsemussuositukset

Lasten ruokasuositukset ovat varsin yksinkertaiset eikä niihin liity mitään erityistä. Ruokavaliosta pitää löytyä kasviksia, riittävästi proteiinia sekä maitovalmisteita. Säännöllisen ateriarytmin lisäksi ruokailun pitäisi olla rauhallinen, perheen yhteinen hetki. Arkeen pitää löytää rytmi, johon sisältyvät myös ajankäyttö, nukkuminen, muu lepo sekä säännöllinen liikkuminen ja ruutuaika.

Säännöllisellä syömisellä ja monipuolisella ruokavaliolla on tärkeä merkitys siihen, että lapsi kehittyy ja kasvaa normaalisti. Mitä ravitsemussuositukset lapsille tarjoavat? Ruokavalinnoissa tärkeällä sijalla onkin se, että kaikkia tarvittavia ravintoaineita kuten rasvoja, proteiineja, hiilihydraatteja, kuituja, kivennäisaineita sekä vitamiineja lapsi saa riittävästi ja oikeassa suhteessa.

Ravinnosta vastaavien ravintoterapeuttiemme toimipiste on Sörnäinen, helppojen liikenneyhteyksien päässä Helsingin keskustasta. Meille voit tulla myös vähän kauempaakin ja yhteyksiä voidaan hoitaa myös puhelimitse tai videoneuvottelulla.

Tutustu tarkemmin

Lasten ravitsemussuositukset käydään kanssasi lävitse yksityiskohtaisesti

Varaa meiltä ilmainen aika

Lasten terveellinen ruokavalio koostuu parhaimmillaan tyypillisesti lautasmallin mukaisesti. Eli puolet lautasesta on kasviksia, neljännes proteiinia kuten lihaa, kalaa, broileria tai kasviproteiinia sekä neljännes hiilihydraattipainotteisia lisäkkeitä kuten pastaa, riisiä tai perunaa. Kasvikset, marjat sekä hedelmät ovat tärkeitä lähteitä monille vitamiineille sekä ravintokuiduille. Myös lasten kanssa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että käytössä on pehmeää rasvaa eikä ruoassa ole piilorasvoja. Piilorasvat ovat useimmiten kovaa rasvaa. Täysjyväviljavalmisteet ovat hyvä myös lasten käytettäväksi ja mielellään niin, että niissä on mahdollisimman vähän suolaa.

Saat parhaat vinkkimme edullisesti

Saat parhaat vinkkimme edullisesti

Ravintoneuvonta on yksi suosituimmista palveluistamme ja vanhemmat käyttävät sitä paljon saadakseen lapsen ruokatottumukset kuntoon. Hyvä ja maukas, koko perheelle sopiva ateria valmistuu nopeasti ja sen pystyy valmistamaan vähän heikompitaitoinenkin kokki. Meiltä on mahdollisuus saada myös ruokaohjeita, jos se helpottaa kiireisessä arjessa. Tämä kaikki kuuluu edulliseen hintaan.

Kysy lisää

Ravintoterapeuttimme toimivat lasten parissa

Kokeneet ravintoterapeuttimme toimivat lasten parissa ja heillä on kokemusta siitä, miten lapset saa innostumaan terveellisestä ruoasta. Karkki- tai hampurilaispäivät kannattaakin sijoittaa viikonloppuun, jolloin viikonlopuksi jää paljon odotettavaa ja nautittavaa.

Meidän toimintamme perustuu aina siihen, että lapsi otetaan yksilönä huomioon emmekä vertaa häntä toisiin lapsiin tai sisaruksiin. Se on lapsellekin helpompi tapa edetä.

Sen lisäksi, että käymme vanhempien kanssa lävitse lapsen ruokavalion, keskustelemme siitä myös lapsen kanssa, lapsen omalla kielellä. Lapsi voi kertoa terapeutille, mikä on hänen mielestään hyvää ruokaa ja terapeutti kertoo hänelle, miksi ruokavaliota pitäisi muuttaa. Vuoropuhelu on usein hyvin ratkaiseva lapsen käsityksen muuttamisessa kohti terveellisempää ruokavalioita.

Ravitsemussuositukset lapsille ovat helppoja ymmärtää. Mistään salatieteestä ei ole kysymys vaan hyvin yksinkertaisista asioista, joita on helppo ymmärtää ja ottaa käyttöön.

Ruokavaliosuositukset ja niiden tuomia asiakkaiden kokemuksia

Asiakkaiden palautteet

Roosa on ollut tosi huono syömään ihan pienestä pitäen ja neuvola ei ole koskaan puuttunut asiaan, vaikka olen sen usein ottanut puheeksi. Koska asia on jäänyt minua vaivaamaan, päätin itsenäisesti hakea siihen jotakin apua. Löysin tämän yrityksen ja minut otettiin Roosan kanssa vastaan hienosti. Saimme todella apua.

Maarit
Ruokavaliosuositukset alle kouluikäiselle

Poikamme asui mummolassa noin vuoden, kun olimme ulkomaankomennuksella töissä. Jotenkin sinä aikana ruokailutottumukset kääntyivät hiukan päälaelleen. Pyysimme apua tältä firmalta ja saimme yhteydenoton nopeasti lomakkeen lähettämisen jälkeen. Ruokailutottumusten muuttaminen vei jonkin verran aikaa, mutta pikkuhiljaa kaikki on kääntynyt taas normaaliksi. Suuret kiitokset ravintoterapeutille!

Katja ja Miika
Ravintosuositukset

Erosin mieheni kanssa ja tyttö on vuoroviikon minulla. Jostain syystä me molemmat olemme hellineet häntä hampurilaisilla ja pizzalla, joten ruokailutottumukset ovat kääntyneet ihan päälaelleen. Päätimme, että palautetaan ne takaisi normaaliksi jo ihan tytön terveydenkin takia. Pyysimme apua ravintoterapeutilta ja nyt meillä kaikki sujuu jo huomattavasti paremmin.

Silja
Ravintosuositukset
Ravitsemussuositukset lapsille

Koulutetut ravintoterapeuttimme

Ravitsemussuositukset lapsille

Lasten liikuntasuositukset ja sen myötä ravintosuositukset ovat vain lapsen parhaaksi. Terveellinen ruoka ja sen lisäksi juuri sopivasti liikuntaa tekevät lapsen hyvinvoinnista täydellistä. Lapsi jaksaa paremmin ja uni on laadukkaampaa.

Ravintoterapeuttimme ovat opiskelleet ravintotiedettä yliopistossa ja ovat näin alansa huippuja Suomessa. Siksi he palvelevat lapsia ympäri Suomen. Lisäkoulutusta he ovat hankkineet myös ulkomailta.

Lasten ravitsemussuositukset sopivat myös osaksi liikuntakasvatusta. Näiden yhdistäminen takaavat sen, että lapsen on hyvä olla ja monipuolisen ravinnon myötä fyysinen sekä psyykkinen kehitys on normaalia. Annoskoko riippuu tietenkin lapsen iästä ja koosta, mutta tärkeintä onki se, että tunnistetaan hyvät ruoka-aineet. Ota meihin yhteyttä, me kerromme sinulle lisää, miten voit edetä kanssamme.