Lihaskuntotestit

Lihaskuntotesti koulussa

Lihaskuntotesti koulussa

Ymmärrämme, jos lihaskuntotestit lapsille aiheuttavat sinussa ihmetystä. Tänä päivänä kuitenkin testejä tehdään koulussakin. Se on herättänyt paljon keskustelua, ovatko ne tarpeellisia vai eivät. Me teemme lapsille lihaskuntotestit vain siksi, että me näemme, millaista kehitystä lapsen fysiikalla on emmekä vertaile lasten tuloksia keskenään. Meille jokainen lapsi on yksilö.

Lihaskuntotesti koulussa on erilainen kuin se, mitä me teemme oman toimintamme puitteissa. Olemme miettineet testejä paljon ja tehneet niitä ensin kokeilemalla lasten kanssa. Tekemämme testit ovat osoittautuneet hyväksi. Meidän tehtävämme ei myöskään ole julkaista niistä tuloksia muille kuin lapselle ja perheelle. Testien tulokset kertovat kauttaaltaan positiivisesta kehityksestä.

Toimipisteistämme Kamppi tarjoaa parhaat puitteet, mikäli halutaan tehdä lasten kuntotestejä. Jos haluat tietää lisää, niin tule tutustumaan tarkemmin, mitä me testaamme ja miten me testaamme.

Täältä lisätietoja

Lihaskuntotestit voidaan tehdä myös pienemmille lapsille

Varaa aika tutustumiseen

Lihaskuntotestejä voidaan tehdä monille erilaisille ikäluokille. Se on kuitenkin muistettava, että pienemmille lapsille teemme ne leikkimielisesti ja katsomme lähinnä sitä, pystyykö lapsi suoriutumaan tehtävästä vai tuntuuko se vielä ylitsepääsemättömältä. Lapset kehittyvät eri tavoin, joten mitään suoraa vertailua ei voida pienimpien ikäryhmän kohdalla tehdä. Valtaosan fyysisen kunnon kehittymistä selittää paino ja pituus, ikä, kehon mittasuhteet sekä koostumus. Lihaskuntotestit viitearvot ja niiden vaikutukset on tosin otettu huomioon, mutta tärkeämpää on huomioida lapsi yksilönä ja verrata tuloksia hänen aikaisempiin testeihinsä.

Vastaamme kyselyysi nopeasti

Vastaamme kyselyysi nopeasti

Jos sinua kiinnostaa, mitä kaikkea testaamiseen liittyy, ota meihin yhteyttä ja me kerromme sinulle lisää. Lihaskuntotestit lapsille ovat täysin vapaaehtoisia ja niihin ei tarvitse osallistua, jos et vanhempana sitä halua. Jos haluat seurata lapsesi tasapainoista kehittymistä, testit ovat yksi seurannan väline. Lapset osallistuvat testeihin mielellään.

Ota meihin yhteyttä

Tarjoamme kokemuksemme lapsesi parhaaksi

Meillä on todella pitkä kokemus ensinnäkin lasten liikunnasta, mutta myös erilaisten testien järjestämisestä. Haluamme tarjota myös mahdollisuuden testaamiseen, vaikka lapsesi ei käytäisikään muuten liikuntapalvelujamme.

Kuntotestaus on helppo järjestää eikä sitä tarvitse lapsen jännittää etukäteen. Kokeneet ohjaajamme selittävät tarkasti, miten testaus etenee kokonaisuudessaan ja millaisia osa-alueita siinä on.

Kuntotestauksen voit yhdistää lasten liikuntaan tai vaihtoehtoisesti terveellisen ruokavalion laatimiseen. Testejä olemme tehneet myös muillekin kuin pelkästään pääkaupunkiseudulla tai Uudellamaalla asuville lapsille. Joten meihin voit ottaa yhteyttä, jos sinua kiinnostaa lasten kuntotestit ja tunnet, että lapsellesi on hyötyä siitä, että teemme testit.

Lihaskuntotesti koulussa on hiukan erilainen, miten me teemme eri ikäluokille testejä. Kysy meiltä tarkemmat tiedot.

Kokemuksia lihaskuntotesteistä

Asiakkaiden palautteet

Me olimme huolestuneita pojastamme Tonista, kun hän oli pienenä kovin kömpelö ja jotenkin tuntui, että kaikki ei ollut kunnossa. Päätimme, että hän tekee jonkinlaisen kuntotestin, niin näemme, että onko kehityksessä jotakin vikaa. Motoriikka ei ollut kehittynyt sille tasolle kuin olisi pitänyt ja laitoimme hänet myös liikuntaryhmiin. Tilanne on nyt parempi.

Tanja ja Tino
Pienen lapsen kuntotesti

Nita sai koulussa kamalan huonon tuloksen kuntotestissä ja vähän jopa masentui itse siitä. Meistä se ei ollut oikein reilua ja siksi veimme hänet testeihin tähän yritykseen. Ohjaaja oli todella ammattilainen ja lopputuloksena oli se, että tyttö pärjäsi tässä testissä todella hyvin. Hän halusi myös liikuntaryhmään ja harrastaa nyt aktiivisesti liikuntaa.

Anniina ja Tarek
Kouluikäisen lihaskuntotesti

Lapsemme on ollut tämän yrityksen liikuntaryhmässä jo useamman vuoden ja innostui pari vuotta sitten lihaskuntotesteistä. Käytämme tätä palvelua säännöllisesti pari kertaa vuodessa ja seuraamme lapsen kehitystä. Liikunnan lisäksi hänellä on myös terveellinen ruokavalio. Kokonaisuus on toiminut meillä ainakin hyvin ja suosittelemme tätä muillekin perheille.

Essi ja Toni
Lihaskuntotesti lapselle
Lihaskuntotesti koulussa tai tiloissamme

Koulutetut ohjaajamme tekevät testejä myös kouluille

Lihaskuntotesti koulussa tai tiloissamme

Kaikki ohjaajamme ovat kokeneita ja koulutettuja, joten lasten liikuntasuositukset ovat meille joka päiväistä ja tuttua. Käymme myös tekemässä testejä oppilaitoksilla, joten tästäkin voit kysyä meiltä tarkemmin.

Lasten hyvinvointi on kaikessa toiminnassamme aina etusijalla. Haluamme tarjota palvelua, joka on lasten terveyden parhaaksi. Emme myöskään jaa saatuja tuloksia muille kuin pelkästään lapsen perheelle.

Lihaskuntotestit saattavat kuulostaa raadollisilta. Oikein ja lapsen kannalta mielenkiintoisesti toteutettu testi on innostava ja lapsi tekee niissä aina parhaansa. Kukin testi sopii ja toimii juuri siinä ikäluokassa, joten ne eivät ole tarpeettoman rasittavia lasta ajatellen. Huolehdimme myös siitä, että testit tehdään mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa ilman vaaraa loukkaantua. Ota meihin yhteyttä ja me kerromme lisää.