Medistudia on opiskelun ytimessä Kuopiossa

post thumb
Lasten Liikunta
by Sini/ on 16 Feb 2022

Medistudia on opiskelun ytimessä Kuopiossa

Medistudia on yksi Itä-Suomen yliopiston moderneista koulutustiloista ja se sijaitsee Kuopiossa osoitteessa Yliopistonranta 1 A. Sieltä löytyy muun muassa auditorioita, luentosaleja, erityisvarusteltu ryhmäopetustila, ryhmätyötila, videoneuvottelutila sekä vuokrattavia tiloja. Auditorioita ja luentosaleja on tarjolla eri kokoisille yleisömäärille mitoitettuna. Aukioloajat ovat talvikaudella maanantaista torstaihin klo 7.00–18.00 sekä perjantaina klo 7.00–16.15. Kesäkaudella avoinna ollaan maanantaista perjantaihin klo 7.00–16.15.

Yksi monista oppimisympäristöistä yliopistolla on Medistudia

Vuonna 2010 syntynyt yliopisto toimii Kuopiossa ja Joensuussa. Opiskelijoita on noin 15 500 eli pienen kaupungin asukkaiden verran ja opetusta tarjotaan 13 eri koulutusalalta. Koulutusohjelmia ja pääaineita on noin sata. Yliopisto panostaa kansainvälisyyteen ja laadukkaaseen tutkimukseen. Medistudia on yksi Kuopion toimipisteen lukuisista oppimisympäristöistä. Se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Yliopistonrannassa.

Nimensä mukaan Medistudiassa on ennen kaikkea lääketieteeseen ja luonnontieteellisiin aineisiin keskittynyttä opetusta sekä tutkimusta. Siellä järjestetään runsaasti väitöstilaisuuksia ja luentoja. Aiheet vaihtelevat molekulaarisesta lääketieteestä lasten liikunta ja ravitsemus -luentoihin. Opetustilojen lisäksi tarjolla on tiloja vapaamuotoisempaan kanssakäymiseen, ajatusten vaihtamiseen. Tämä mahdollistaa myös spontaanimmat kohtaamiset eri ihmisten kesken.

Opiskelussa tärkeintä on löytää oma polku

Opiskelussa on tärkeää lisätä tietomääräänsä ja vahvistaa analyyttista ajattelua. Tätäkin tärkeämpää on kenties kuitenkin etsiä omaa polkuaan elämässä laajemmassa mittakaavassa. Valmistuminen on osa tätä polkua, toinen osa on sosiaalisten taitojen ja oman identiteetin vahvistaminen. Akateeminen maailma tarjoaa ihanteellisen mahdollisuuden kaikkeen tähän.