Helppoja lasten liikuntaleikkejä ulos

post thumb
Lasten Liikunta
by Sini/ on 16 Aug 2022

Helppoja lasten liikuntaleikkejä ulos

Liikunnan kuuluu olla kivaa ja usein leikkien parissa liikunta onkin motivoivaa sekä hauskaa yhdessä tekemistä. Tällöin liikkuu jopa täysin huomaamatta uppoutuen mukaviin hetkiin. Erilaiset liikuntaleikit eivät katso ikää, vaan yhdistävät parhaimmillaan monen ikäiset ja jopa aikuiset yhteisen tekemisen pariin. Parhaat liikuntaleikit tuovat iloa lasten ikään, kuntotasoon tai taitoihin katsomatta. Erilaisia lasten liikuntaleikkejä on runsaasti ja niistä löytää helposti mieleisensä. Osa leikeistä sopivat sekä sisällä että ulkona liikkumiseen eikä ole mahdottomuus rakentaa esimerkiksi temppurataa olohuoneeseen.

Helppoja ja hauskoja lasten liikuntaleikkejä

Yksi helpoista, mutta silti hauskasta liikuntaleikistä, on yksinkertainen maa-meri-laiva, johon pääsevät osallistumaan myös perheen pienimmät. Myös perinteiset hipat, viestit, hiirenhäntä, peili ja Kapteeni käskee ovat leikkejä, jotka eivät vaadi erityisiä taitoja ja onnistuvat myös pienellä ryhmällä. Mikäli leikkijöitä on enemmän, ovat esimerkiksi tervapata ja polttopallo sellaisia, joihin myös nuorimmat pystyvät osallistumaan.

Hieman vanhemmille lapsille, jotka osaavat jo noudattaa sääntöjä, hauskoja liikuntaleikkejä ovat esimerkiksi lipunryöstö, purkkis sekä kirkonrotta. Näiden parissa vierähtää helposti useampikin tunti. Myös esimerkiksi hedelmäsalaatti, kettujahti sekä tuokaa minulle ovat hyviä vaihtoehtoja, joista moni pitää. Parasta on myös sekin, että niitä voi myös vapaasti varioida mieleisekseen ja keksiä omia versioita. Joskus parhaat liikuntaleikit ovat lasten itse keksimiä, jolloin lasten liikunta on entistä hauskempaa.

Vaihtelua maaston vaihdon myötä

Lasten jokapäiväisen liikunnan on hyvä olla monipuolista ja joskus parasta vaihtelua tuo leikin vieminen toiseen maastoon. Yksi helppo keino lisätä vaihtelevuutta tai lisätä haastetta leikkiin, on siirtää liikuntaleikit metsäalueelle. Metsään on hauska rakentaa esimerkiksi aarteenmetsästystä, jäljitystä tai lipunryöstöä. Joskus leikkien rakentaminen voi vaatia myös aikuisten apua, mutta on hyvä antaa myös lasten leikkiä omien mieltymysten mukaan. Metsäretket yksinkertaisilla temppuradoilla kehittävät myös lasten koordinaatiokykyä kaiken hauskuuden ohella.